Promocija predškolstva na lokalnom nivou

19. Jul 2021.

Nakon usvojenih Strategija za unapređivanje predškolskog vaspitanja i obrazovanja (PVO), predškolske ustanove i lokalne samouprave organizovale su promocije PVO u svojim sredinama, tokom juna 2021.

Cilj promocija bio je da se dodatano ukaže na značaj predškolskog vaspitanja i obrazovanja za decu i porodicu, kao i promovisanje prava deteta i porodice na kvalitetno i dostupno predškolsko vaspitanje i obrazovanje. Promocijama su prisustvovali roditelji, deca, vaspitači, lokalni mediji.

U okviru SUPER projekta oko  30 lokalnih samouprava je, po prvi put u Srbiji, usvojilo Strategije za unapređivanje predškolskog vaspitanja i obrazovanja, čime se dodatno ukazuje na značaj PVO za svako dete, kao i na obavezu lokalnih samouprava da obezbede dostupno, pristupačno, kvalitetno i inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje za svako dete u svojim lokalnim zajednicama.

SUPER projekat zahvaljuje se svim predškolskim ustanovama i lokalnim samoupravama na uspešnoj saradnji tokom proteklih dve i po godine.