Priča o vrtiću iz Alibunara

12. Maj 2021.

U “Pričama iz Srbije“ koje predstavljaju neke od uspešnih primera pomoći Evropske unije Srbiji našla se i priča o Predškolskoj ustanovi “Poletarac” iz Alibunara koja je uključena u aktivnosti SUPER projekta.

Ove priče emituju se na Prvom programu RTS-a od 10. maja 2021. svakog radnog dana od 8.30, nakon Jutarnjeg dnevnika u okviru kampanje koju Delegacija EU u Srbiji sprovodi povodom Dana Evrope 2021. 

‘‘Ne mogu da odvojim šta je veća dobit za nas i za njih. Da li je to nameštaj, igračke... prijatniji prostor u kojem deca borave; vaspitači rade i roditelji dovode svoju decu i ostavljaju ih potpuno sigurni da će njima ovde biti lepo. Igramo se i mi zajedno sa decom. Jače smo se povezali’’, kaže Senka Vuković, vaspitač specijalista koja radi više od 30 godina u ovom vrtiću govoreći o značaju podrške EU ovoj ustanovi.


Skrinšot iz video priče

Priča iz Alibunara emitovana je 11. maja 2021, a dostupna je na linku https://youtu.be/C6UReuUl5V8.

Pored video materijala, priče su predstavljene i u brošuri koja je u elektronskoj formi dostupna na sajtu Delegacije EU u Srbiji, a tokom proslave Dana Evrope nalazila se kao dodatak u dnevnoj štampi Politika, Danas, Večernje Novosti, Kurir i Blic.